Do vroucí vody (cca 1,5 litru) dejte na silnější kolečka nakrájené klobásy, lžíci sádla, tlačený česnek (nešetřete, klidně i 7 větších stroužků), půlku kostky masoxu, trošku vegety, pokud máte sušené plátky česneku - asi 1 lžíce (příliš neochutí ale vypadá to lépe ;) Nechejte vařit a oloupejte brambory, nakrájejte na nudličky (cca 25x5 mm) a dobře properte, aby vám nezašpinily polévku a nevznikl škrobový šum a nastrouhejte sýr. Nasypte nudličky do hrnce, během vaření brambor přidejte tekuté koření (do téhle česnečky patří jako nikam jinam). Vařte, dokud nebudou brambůrky podle vašeho gusta. Nezapomeňte na dno talíře dát najemno nastrouhaný eidam a do ďolíčku vložte vejce a čestvý chléb to doladí do dokonalosti.
Česnečka je silná, masová a chlebem a pivem to bude jistě vaše eso v rukávu. U mě to sklidilo úspěch dokonce po sobě umyl nádobí :D, tak napište, jak jste uspěly.
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Kukuřici necháme okapat.
V misce smícháme sýr s rozmačkaným česnekem a kukuřicí. Na chvíli dáme do ledničky uležet.
…
více o Cottage s kukuřicí a česnekem
Česnek utřít se solí, přidat olej a grilovací koření (možná je i vlastní směs), nechat vše cca 5 min. odležet.
Potom…
více o Grilovaný hermelín s česnekem
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage