Na pánvi rozpustíme trochu másla a osmahneme chléb nakrájený na malé kostičky.
Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Necháme vychladnout.
Oloupeme brambory a česnek. Na kostičky nakrájené brambory vložíme do 2 l osolené vody. Následně do hrnce prolisujeme česnek, přidáme kmín a vaříme, dokud brambory nezměknou. Poté přidáme kostku masoxu a pořádně rozmícháme.
Vmícháme vychladlou jíšku a krátce povaříme. Přidáme 2 vajíčka a za stálého míchání je necháme v polévce srazit.
Polévku dochutíme pepřem, majoránkou a polévkovým kořením Maggi.
Podáváme zvlášť polévku, zvlášť krutony a při konzumaci mícháme.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové