Na pánvi rozpustíme trochu másla a osmahneme chléb nakrájený na malé kostičky.
Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Necháme vychladnout.
Oloupeme brambory a česnek. Na kostičky nakrájené brambory vložíme do 2 l osolené vody. Následně do hrnce prolisujeme česnek, přidáme kmín a vaříme, dokud brambory nezměknou. Poté přidáme kostku masoxu a pořádně rozmícháme.
Vmícháme vychladlou jíšku a krátce povaříme. Přidáme 2 vajíčka a za stálého míchání je necháme v polévce srazit.
Polévku dochutíme pepřem, majoránkou a polévkovým kořením Maggi.
Podáváme zvlášť polévku, zvlášť krutony a při konzumaci mícháme.
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci…
více o Domácí nudle do polévky
Sojové kostky zalijeme soj.omáčkama a worchestrem,přilijeme vodu a uvaříme do měkka.Nakrájenou větší cibuli osmahneme…
více o Sojové maso se sojovou omáčkou
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě