Na pánvi rozpustíme trochu másla a osmahneme chléb nakrájený na malé kostičky.
Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Necháme vychladnout.
Oloupeme brambory a česnek. Na kostičky nakrájené brambory vložíme do 2 l osolené vody. Následně do hrnce prolisujeme česnek, přidáme kmín a vaříme, dokud brambory nezměknou. Poté přidáme kostku masoxu a pořádně rozmícháme.
Vmícháme vychladlou jíšku a krátce povaříme. Přidáme 2 vajíčka a za stálého míchání je necháme v polévce srazit.
Polévku dochutíme pepřem, majoránkou a polévkovým kořením Maggi.
Podáváme zvlášť polévku, zvlášť krutony a při konzumaci mícháme.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance