Na pánvi rozpustíme trochu másla a osmahneme chléb nakrájený na malé kostičky.
Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Necháme vychladnout.
Oloupeme brambory a česnek. Na kostičky nakrájené brambory vložíme do 2 l osolené vody. Následně do hrnce prolisujeme česnek, přidáme kmín a vaříme, dokud brambory nezměknou. Poté přidáme kostku masoxu a pořádně rozmícháme.
Vmícháme vychladlou jíšku a krátce povaříme. Přidáme 2 vajíčka a za stálého míchání je necháme v polévce srazit.
Polévku dochutíme pepřem, majoránkou a polévkovým kořením Maggi.
Podáváme zvlášť polévku, zvlášť krutony a při konzumaci mícháme.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě