Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostičky nakrájenou šunku. Zalijeme 1,5 l již vroucí vody a přidáme bujón. Opepříme, ale nesolíme – bujón je dost slaný. Povaříme ještě chvíli, aby se bujón rozpustil.
Nakonec přidáme česnek dle chuti, my dáváme tak 5 stroužků. Do talíře, ale lépe do hlubších misek, dáme vždy pár kostiček eidamu a zalijeme ještě vroucí polévkou, aby se sýr rozpustil. Navrch dáme na kostky nakrájený a na másle nebo sádle osmažený chléb.
- v misce smícháme koření,tymián,oliv.olej a trochu citr.šťávy (vše podle velikosti kuřete,ale nebojte se koření,tím,že…
více o Kuře na soli s citronem
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort