Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostičky nakrájenou šunku. Zalijeme 1,5 l již vroucí vody a přidáme bujón. Opepříme, ale nesolíme – bujón je dost slaný. Povaříme ještě chvíli, aby se bujón rozpustil.
Nakonec přidáme česnek dle chuti, my dáváme tak 5 stroužků. Do talíře, ale lépe do hlubších misek, dáme vždy pár kostiček eidamu a zalijeme ještě vroucí polévkou, aby se sýr rozpustil. Navrch dáme na kostky nakrájený a na másle nebo sádle osmažený chléb.
1. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a…
více o Zapečené brambory s nádivkou
1. V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a přidáme mléko, olej a vejce.
2. Nyní máme základní těsto na bábovku…
více o Jednoduchá hrnková bábovka
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně