Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostičky nakrájenou šunku. Zalijeme 1,5 l již vroucí vody a přidáme bujón. Opepříme, ale nesolíme – bujón je dost slaný. Povaříme ještě chvíli, aby se bujón rozpustil.
Nakonec přidáme česnek dle chuti, my dáváme tak 5 stroužků. Do talíře, ale lépe do hlubších misek, dáme vždy pár kostiček eidamu a zalijeme ještě vroucí polévkou, aby se sýr rozpustil. Navrch dáme na kostky nakrájený a na másle nebo sádle osmažený chléb.
Droždí rozdrobíme do misky, posypeme 1 lžící cukru, zalijeme trochou mléka a necháme vzejít kvásek. V míse si smícháme…
více o Pudinkovo-švestkové koláče
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, žloutky, kakao, vodu a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.…
více o Řezy se šlehačkou a pudinkem
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami