Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostičky nakrájenou šunku. Zalijeme 1,5 l již vroucí vody a přidáme bujón. Opepříme, ale nesolíme – bujón je dost slaný. Povaříme ještě chvíli, aby se bujón rozpustil.
Nakonec přidáme česnek dle chuti, my dáváme tak 5 stroužků. Do talíře, ale lépe do hlubších misek, dáme vždy pár kostiček eidamu a zalijeme ještě vroucí polévkou, aby se sýr rozpustil. Navrch dáme na kostky nakrájený a na másle nebo sádle osmažený chléb.
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše…
více o Cizrna s tuňákem a šalvějí
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky…
více o Dýňová bábovka (řez) s kokosem