Nejdříve dáme pozvolna vařit vývar z kostí. Dáme do hrnce bobkový list, nové koření, pepř celý, sůl, kosti a cibuli. Zalijeme vodou a pozvolna vaříme zhruba 50 minut.
Mezi tím, co se vaří vývar, si oloupeme a nakrájíme brambory na malé kostičky, oloupeme a nastrouháme česnek a uděláme si zápražku.
Máslo rozpustíme a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a smažíme do zlatova. Pak přidáme lžíci krupičky a ještě chvilku pražíme.
Až je vývar hotový, vytáhneme z něj koření, cibuli a kosti a dáme tam brambory vařit do měkka (zhruba 10 minut). Když jsou brambory uvařené, přidáme česnek, rozšlehané vajíčko, zápražku a nakonec majoránku a ještě chvilku povaříme.
Podávat můžeme s opraženým chlebem na kostičky a s nastrouhaným tvrdým sýrem, ale nám chutná i bez toho.
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou…
více o Králík na houbách a hořčici
Cukr a vejce rozšleháme, přidáme zbytek surovin, zamícháme, vlijeme do pekáčku nebo na plech a v horkovzduchu pečeme na…
více o Radčina jablečná buchta
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, vmícháme mouku s kakaem a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto…
více o Banánovo-čokoládová roláda
Necháme rozpustit máslo na pánvi, potom rozkvrdláme vajíčka v hrnečku, vajíčka osolíme a opepříme, rozkvrdlané vajíčka…
více o Míchaná vajíčka s pažitkou
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně