Nejdříve dáme pozvolna vařit vývar z kostí. Dáme do hrnce bobkový list, nové koření, pepř celý, sůl, kosti a cibuli. Zalijeme vodou a pozvolna vaříme zhruba 50 minut.
Mezi tím, co se vaří vývar, si oloupeme a nakrájíme brambory na malé kostičky, oloupeme a nastrouháme česnek a uděláme si zápražku.
Máslo rozpustíme a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a smažíme do zlatova. Pak přidáme lžíci krupičky a ještě chvilku pražíme.
Až je vývar hotový, vytáhneme z něj koření, cibuli a kosti a dáme tam brambory vařit do měkka (zhruba 10 minut). Když jsou brambory uvařené, přidáme česnek, rozšlehané vajíčko, zápražku a nakonec majoránku a ještě chvilku povaříme.
Podávat můžeme s opraženým chlebem na kostičky a s nastrouhaným tvrdým sýrem, ale nám chutná i bez toho.
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Jablková pusa na rozloučenou
Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém –…
více o Jablečná pusa na rozloučenou
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem