Nejdříve dáme pozvolna vařit vývar z kostí. Dáme do hrnce bobkový list, nové koření, pepř celý, sůl, kosti a cibuli. Zalijeme vodou a pozvolna vaříme zhruba 50 minut.
Mezi tím, co se vaří vývar, si oloupeme a nakrájíme brambory na malé kostičky, oloupeme a nastrouháme česnek a uděláme si zápražku.
Máslo rozpustíme a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a smažíme do zlatova. Pak přidáme lžíci krupičky a ještě chvilku pražíme.
Až je vývar hotový, vytáhneme z něj koření, cibuli a kosti a dáme tam brambory vařit do měkka (zhruba 10 minut). Když jsou brambory uvařené, přidáme česnek, rozšlehané vajíčko, zápražku a nakonec majoránku a ještě chvilku povaříme.
Podávat můžeme s opraženým chlebem na kostičky a s nastrouhaným tvrdým sýrem, ale nám chutná i bez toho.
Utřeme máslo s cukrem a žloutky, a postupně přidáme ostatní suroviny, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do…
více o Výborná ořechová bábovka
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, chvíli restujeme, přisypeme papriku, přilijeme smetanu a tolik…
více o Paprikové brambory s okurkami
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka