Nejdříve dáme pozvolna vařit vývar z kostí. Dáme do hrnce bobkový list, nové koření, pepř celý, sůl, kosti a cibuli. Zalijeme vodou a pozvolna vaříme zhruba 50 minut.
Mezi tím, co se vaří vývar, si oloupeme a nakrájíme brambory na malé kostičky, oloupeme a nastrouháme česnek a uděláme si zápražku.
Máslo rozpustíme a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a smažíme do zlatova. Pak přidáme lžíci krupičky a ještě chvilku pražíme.
Až je vývar hotový, vytáhneme z něj koření, cibuli a kosti a dáme tam brambory vařit do měkka (zhruba 10 minut). Když jsou brambory uvařené, přidáme česnek, rozšlehané vajíčko, zápražku a nakonec majoránku a ještě chvilku povaříme.
Podávat můžeme s opraženým chlebem na kostičky a s nastrouhaným tvrdým sýrem, ale nám chutná i bez toho.
Z mléka a krupičky uvaříme hodně hustou kaši (hustota "hrnec na vyhození"), necháme vychladnout. Dáme na vál, přidáme 1…
více o Jednoduché ovocné knedlíky
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chili papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v…
více o Těstoviny s dýní a slaninou
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou