Do hrnce dáme vařit vodu. Oloupané brambory nakrájíme na menší kostky, dáme je vařit a přidáme kostku masoxu. Mezitím si nastrouháme nebo prolisujeme česnek. Jakmile začnou brambory měknout, přidáme česnek a opepříme. Sůl přidáme, pokud není polévka dostatečně slaná od masoxu. Povaříme ještě tak 2–3 minuty a vypneme. V hrníčku si rozmícháme vejce a vlijeme ho do polévky za stálého míchání vidličkou, poté přidáme majoránku.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole