Do hrnce dáme vařit vodu. Oloupané brambory nakrájíme na menší kostky, dáme je vařit a přidáme kostku masoxu. Mezitím si nastrouháme nebo prolisujeme česnek. Jakmile začnou brambory měknout, přidáme česnek a opepříme. Sůl přidáme, pokud není polévka dostatečně slaná od masoxu. Povaříme ještě tak 2–3 minuty a vypneme. V hrníčku si rozmícháme vejce a vlijeme ho do polévky za stálého míchání vidličkou, poté přidáme majoránku.
Vepřové maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Horní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí, pokladme kysané zelí…
více o Vepřové závitky se zelím
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové