Do vody vhodíme nové koření, pepř a nasypeme trochu vegety. Vodu zahřejeme a přivedeme k varu. Mrkev a petržel nastrouháme na struhadle najemno, vsypeme do polévky, brambory okrájíme a nakrájíme na kostičky, přidáme do vroucí polévky. Osolíme.
Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli dočervena a přidáme do polévky. Když jsou brambory měkké, ještě přídáme rozkvedlaná vejce a lehce zavaříme. Polévku odstavíme, přichutíme, přidáme utřený česnek a nasypeme petrželku. Místo brambor lze dát i uvařenou rýži.
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
V…
více o Pórkovo-bramborová polévka
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha
Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek do každé…
více o Senzační tvarohová pomazánka