lžička
solamyl (bramborový škrob)
nebo hladká mouka
5
stroužek
česnek
250
g
čerstvé houby
nebo mražené, krátce povařené a scezené
800
g
vepřová krkovice
plátky
pepř mletý
Postup přípravy receptu
Plátky masa po stranách nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme nastrouhaným nebo rozetřeným česnekem. Dno pekáčku posypeme pokrájenou cibulí a pokrájenými, předvařenými houbami, na které položíme připravené plátky masa, trochu podlijeme, zakryjeme alobalem nebo poklicí a dáme péct do předehřáté trouby na 35 minut.
Pak maso odkryjeme, otočíme a dopečeme doměkka a dozlatova. Podle potřeby podlijeme a na konci pečení šťávu zahustíme solamylem nebo moukou rozmíchanou v trošce vody. Dochutíme dle potřeby a necháme v troubě ještě krátce probublat.
Podávat můžeme téměř s jakoukoliv přílohou.
Zahušťování šťávy není nutné, záleží na naší chuti. Můžeme jí například zjemnit i smetanou.
Nejprve si klasickým způsobem upečeme palačinky, ti co mají čas, si samozřejmě udělají domácí (na slano). Na pánvi v…
více o Vynikající zapečené palačinky
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory