lžička
solamyl (bramborový škrob)
nebo hladká mouka
5
stroužek
česnek
250
g
čerstvé houby
nebo mražené, krátce povařené a scezené
800
g
vepřová krkovice
plátky
pepř mletý
Postup přípravy receptu
Plátky masa po stranách nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme nastrouhaným nebo rozetřeným česnekem. Dno pekáčku posypeme pokrájenou cibulí a pokrájenými, předvařenými houbami, na které položíme připravené plátky masa, trochu podlijeme, zakryjeme alobalem nebo poklicí a dáme péct do předehřáté trouby na 35 minut.
Pak maso odkryjeme, otočíme a dopečeme doměkka a dozlatova. Podle potřeby podlijeme a na konci pečení šťávu zahustíme solamylem nebo moukou rozmíchanou v trošce vody. Dochutíme dle potřeby a necháme v troubě ještě krátce probublat.
Podávat můžeme téměř s jakoukoliv přílohou.
Zahušťování šťávy není nutné, záleží na naší chuti. Můžeme jí například zjemnit i smetanou.
Cibule oloupeme a nakrájíme na hrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku.…
více o Pečené vepřové koleno na zelí
-smícháme mouku, kypřící prášek, (granko) a cukr
-přidáme vejce
-přidáme mléko, olej a dobře promícháme
-vložíme do…
více o Rychlá buchta do mikrovlnky
Předem namočené kroupy dáme do vývaru, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, opepříme, a…
více o Polévka z uzeného masa II.