lžička
solamyl (bramborový škrob)
nebo hladká mouka
5
stroužek
česnek
250
g
čerstvé houby
nebo mražené, krátce povařené a scezené
800
g
vepřová krkovice
plátky
pepř mletý
Postup přípravy receptu
Plátky masa po stranách nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme nastrouhaným nebo rozetřeným česnekem. Dno pekáčku posypeme pokrájenou cibulí a pokrájenými, předvařenými houbami, na které položíme připravené plátky masa, trochu podlijeme, zakryjeme alobalem nebo poklicí a dáme péct do předehřáté trouby na 35 minut.
Pak maso odkryjeme, otočíme a dopečeme doměkka a dozlatova. Podle potřeby podlijeme a na konci pečení šťávu zahustíme solamylem nebo moukou rozmíchanou v trošce vody. Dochutíme dle potřeby a necháme v troubě ještě krátce probublat.
Podávat můžeme téměř s jakoukoliv přílohou.
Zahušťování šťávy není nutné, záleží na naší chuti. Můžeme jí například zjemnit i smetanou.
Těsto: všechny ingredience zaděláme na vále v hladké těsto a rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu vyválíme na pečící…
více o Karamelovo-ořechové řezy
Mouku prosijeme sítem se sodou a dále vmícháme ostatní přísady a vypracujeme hladké těsto. Bochníkem asi 20x bouchneme…
více o Perníkové figurky na stromeček
Ve větší míse smícháme všechny ingredience a vytvoříme hladké tekutější těsto. Na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný…
více o Babiččin rychlý jablečný koláč
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka