Upečeme hlavičku česneku 20 minut v alobalu v troubě na 180 stupňů.
Mezitím dáme dělat vývar. V hrnci na rozpáleném sádle necháme orestovat nakrájenou cibuli a uděláme jíšku, kterou naředíme vývarem a mlékem do patřičné hustoty.
Nakonec přidáme oloupaný česnek a vše rozmixujeme do hladké omáčky.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem a dobře promícháme s tukem. Do středu směsi uděláme jamku, vklepneme do ní…
více o Jablkový koláč od babičky
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole