Fazolky krátce povaříme v osolené vodě a scedíme, musí zůstat na skus.
Slaninu pokrájíme na kostičky (nudličky) a nasucho necháme v pánvi vyškvařit.
K ní pak přidáme krátce osmahnout česnek a nakonec vmícháme prohřát i scezené fazolky. Osolíme, opepříme a přidáme plátek másla (0,5 cm), který v odstavené horké pánvi necháme jen rozpustit a dále už nesmažíme.
Podáváme s bramborovou přílohou, pečivem nebo jako přílohu k masu.
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chilli papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v…
více o Těstoviny s dýní a slaninou
Přebraný špenát v několikeré vodě vypereme, vložíme do většího množství vařící vody a necháme 3 minuty povařit. Vařený…
více o Špenátové karbanátky bez masa
Z ingrediencí na palačinky umícháme řidší těstíčko, ze kterého smažíme slabé menší palačinky (z obou stran dozlatova)…
více o Palačinky s jahodovým přelivem
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely