Fazolky krátce povaříme v osolené vodě a scedíme, musí zůstat na skus.
Slaninu pokrájíme na kostičky (nudličky) a nasucho necháme v pánvi vyškvařit.
K ní pak přidáme krátce osmahnout česnek a nakonec vmícháme prohřát i scezené fazolky. Osolíme, opepříme a přidáme plátek másla (0,5 cm), který v odstavené horké pánvi necháme jen rozpustit a dále už nesmažíme.
Podáváme s bramborovou přílohou, pečivem nebo jako přílohu k masu.
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chilli papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v…
více o Těstoviny s dýní a slaninou
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Na pánvi rozehřejeme máslo. Poté přidáme mraženou zeleninu. Chvíli restujeme, když je zeleninka orestovaná, poprášíme…
více o Zeleninová polévka na másle