Plátky rozklepeme, osolíme, popepříme a po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem. Posypeme majoránkou. Do slaniny zabalíme Hermelín nebo Nivu a dáme doprostřed plátku. Plátek přehneme a sklepneme nebo propíchneme párátkem tak, aby se nerozevřel a dáme na rozpálený olej a opékáme z obou stran dozlatova. Poté vyjmeme kapsy z pánve a dáme na talíř.
Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a necháme chvilku orestovat. Pak přidáme kapsy, podlijeme troškem vody a dusíme do měkka. Šťáva se popřípadě dochutí solí, sojovou omáčkou atd. Podáváme s brambory nebo rýží.
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Nejprve si banány oloupeme a pak rozkrojíme na půl a položíme na talířek. Mléko s kakaem pak spojíme, aby vznikl jakoby…
více o Banány s čokoládovou polevou
Salát očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme ji na kostičky. Fazole a…
více o Pikantní fazolová pochoutka
Smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme heru a mléko a vypracujeme hladké těsto. Dáme ho do lednice na…
více o Strouhaný koláč s tvarohem