Kuře rozčtvrtíme. Česnek rozmačkáme a dobře promícháme se solí a pepřem. Touto směsí potřeme kuře pod kůží, kůži zvenku potřeme olejem a osolíme.
Necháme v chladu nejméně 2 hodiny, nejlépe přes noc. Za občasného podlití vodou nebo vývarem upečeme. Zpočátku přikryté, poslední asi půl hodiny odkryté, aby se vytvořila křupavá kůrčička.
Podáváme obložené dušenou zeleninou. Jako příloha se hodí brambory na jakýkoliv způsob.
Nivu utřeme s máslem či se zbytky tavených sýrů z ledničky, vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience.…
více o Pomazánka z nivy s pivem
Cukr vyšleháme s vejci a rozpuštěnou herou, přidáme mléko, přesnídávku a prosátou mouku z práškem do pečiva.
Nakonec…
více o Přesnídávkový řez ala štrúdl
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem a pak přilijeme smetanu. Přisypeme mouku a všechno promícháme…
více o Bábovka s čokoládovými kousky