Česnekové kuře

3.75

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks kuře
    • slunečnicový olej
    • 1
      lžička sůl
    • 5
      ks česnek
    • 1
      lžička pepř mletý

Postup přípravy receptu

  • Kuře rozčtvrtíme. Česnek rozmačkáme a dobře promícháme se solí a pepřem. Touto směsí potřeme kuře pod kůží, kůži zvenku potřeme olejem a osolíme.
  • Necháme v chladu nejméně 2 hodiny, nejlépe přes noc. Za občasného podlití vodou nebo vývarem upečeme. Zpočátku přikryté, poslední asi půl hodiny odkryté, aby se vytvořila křupavá kůrčička.
  • Podáváme obložené dušenou zeleninou. Jako příloha se hodí brambory na jakýkoliv způsob.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: