Kuře rozčtvrtíme. Česnek rozmačkáme a dobře promícháme se solí a pepřem. Touto směsí potřeme kuře pod kůží, kůži zvenku potřeme olejem a osolíme.
Necháme v chladu nejméně 2 hodiny, nejlépe přes noc. Za občasného podlití vodou nebo vývarem upečeme. Zpočátku přikryté, poslední asi půl hodiny odkryté, aby se vytvořila křupavá kůrčička.
Podáváme obložené dušenou zeleninou. Jako příloha se hodí brambory na jakýkoliv způsob.
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Roztopíme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli a restujeme 5 min.pak zalijeme vodou.
Nakrájíme brambory na kostičky a…
více o Bramboračka pro malé kuchaře