Kuře osušíme, celé potřeme (i uvnitř) česnekem a osolíme. Necháme chvíli před pečením proležet v pekáčku, pak přilijeme vodu (vývar), přidáme plátky másla, cibuli a pečeme při 160 °C asi hodinku – dozlatova. Během pečení kuře podléváme a přeléváme vypečenou šťávou.
Na másle lehce orestujeme žampiony, přilijeme víno, přidáme bobkový list, bylinky dle chuti osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Pak vlijeme smetanu smíchanou s moukou a krátce povaříme. Kuře vyjmeme a naporcujeme, do výpeku přilijeme žampionovo-bylinkovou omáčku a promícháme.
Kuře rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Podáváme s bramborovou přílohou, rýží nebo jen s čerstvým pečivem.
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Tortilly nahřejeme v troubě nebo v mikrovlnné troubě. Když jsou teplé, naklademe na ně Guacamole, (přísady nakrájíme na…
více o Mexické placky Tortillas