Kuře osušíme, celé potřeme (i uvnitř) česnekem a osolíme. Necháme chvíli před pečením proležet v pekáčku, pak přilijeme vodu (vývar), přidáme plátky másla, cibuli a pečeme při 160 °C asi hodinku – dozlatova. Během pečení kuře podléváme a přeléváme vypečenou šťávou.
Na másle lehce orestujeme žampiony, přilijeme víno, přidáme bobkový list, bylinky dle chuti osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Pak vlijeme smetanu smíchanou s moukou a krátce povaříme. Kuře vyjmeme a naporcujeme, do výpeku přilijeme žampionovo-bylinkovou omáčku a promícháme.
Kuře rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Podáváme s bramborovou přílohou, rýží nebo jen s čerstvým pečivem.
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2…
více o Cukroví z pudinku bez vajec
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce.…
více o Čokoládový koláč s třešněmi
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb