Kuře osušíme, celé potřeme (i uvnitř) česnekem a osolíme. Necháme chvíli před pečením proležet v pekáčku, pak přilijeme vodu (vývar), přidáme plátky másla, cibuli a pečeme při 160 °C asi hodinku – dozlatova. Během pečení kuře podléváme a přeléváme vypečenou šťávou.
Na másle lehce orestujeme žampiony, přilijeme víno, přidáme bobkový list, bylinky dle chuti osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Pak vlijeme smetanu smíchanou s moukou a krátce povaříme. Kuře vyjmeme a naporcujeme, do výpeku přilijeme žampionovo-bylinkovou omáčku a promícháme.
Kuře rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Podáváme s bramborovou přílohou, rýží nebo jen s čerstvým pečivem.
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme zbylé přísady a promícháme lžicí nebo vidličkou NEMIXUJEME.…
více o Bramborovo-vajíčková pomazánka
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky