Kuře osušíme, celé potřeme (i uvnitř) česnekem a osolíme. Necháme chvíli před pečením proležet v pekáčku, pak přilijeme vodu (vývar), přidáme plátky másla, cibuli a pečeme při 160 °C asi hodinku – dozlatova. Během pečení kuře podléváme a přeléváme vypečenou šťávou.
Na másle lehce orestujeme žampiony, přilijeme víno, přidáme bobkový list, bylinky dle chuti osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Pak vlijeme smetanu smíchanou s moukou a krátce povaříme. Kuře vyjmeme a naporcujeme, do výpeku přilijeme žampionovo-bylinkovou omáčku a promícháme.
Kuře rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Podáváme s bramborovou přílohou, rýží nebo jen s čerstvým pečivem.
Maso nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, aglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořenim a přidáme olej -…
více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. Vločky rozmixujem na jemno a přidáme s kokosem do těsta…
více o Kokosové dukátky (Anglie)
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči