Česnekové kuře s žampionovo-bylinkovou omáčkou

3.77

hodnoceno: 13
Příprava: 90 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Kuře:
    • 2
      ks cibule jemně pokrájená
    • 100
      g máslo
    • sůl
    • 6
      stroužek česnek
    • vývar nebo voda na podlévání
    • 1200
      g kuřecí maso celé kuře nebo stehna
  • Na omáčku:
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • 1
      lžíce hladká mouka na zahuštění
    • 120
      ml bílé víno
    • 200
      ml smetana
    • 1
      ks bobkový list
    • 150
      g žampiony plátky
    • bylinky meduňka, estragon, petrželka, bazalka...dle chuti
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

  • Kuře osušíme, celé potřeme (i uvnitř) česnekem a osolíme. Necháme chvíli před pečením proležet v pekáčku, pak přilijeme vodu (vývar), přidáme plátky másla, cibuli a pečeme při 160 °C asi hodinku – dozlatova. Během pečení kuře podléváme a přeléváme vypečenou šťávou.
  • Na másle lehce orestujeme žampiony, přilijeme víno, přidáme bobkový list, bylinky dle chuti osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Pak vlijeme smetanu smíchanou s moukou a krátce povaříme. Kuře vyjmeme a naporcujeme, do výpeku přilijeme žampionovo-bylinkovou omáčku a promícháme.
  • Kuře rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Podáváme s bramborovou přílohou, rýží nebo jen s čerstvým pečivem.
Zařazení: Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: