Rajčátka rozpůlíme, opepříme, naskládáme je na vymazaný pekáček a posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme do rozpálené trouby zapéct na cca 10 minut.
Těstoviny uvaříme dle návodu na skus, scedíme. Česnek pokrájený na slabé plátky necháme na trošce horkého oleje zvolna provonět. Těstoviny s ním zamícháme (i s olejem).
Česnekové těstoviny nandáme na talíř a poklademe je sýrovými rajčátky.
Dozdobit můžeme nasucho opraženými, nasekanými piniovými oříšky.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami