Česnekovo-ořechové masové hranolky

3

hodnoceno: 22
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce mléko
    • 100
      g strouhanka
    • 1
      lžíce petrželka
    • 140
      g vlašské ořechy nasekané
    • 400
      g kuřecí maso kuřecí prsa (nebo libové vepřové maso)
    • česnekové koření dle chuti (nebo sušený česnek)

Postup přípravy receptu

  • Maso pokrájíme na hranolky 2,5x8 cm (z vepřového masa děláme slabší) a osolíme. V misce smícháme strouhanku, petrželku, ořechy a česnekové koření. Hranolky namočíme v rozšlehaném vejci se lžící mléka a obalíme ve strouhankové ořechovo-česnekové směsi. Položíme do vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě dozlatova na 210 °C. Péct můžeme i na pečicím papíru. Hranolky můžeme zvrchu pokapat olejem. Podáváme s bramborovou přílohou nebo zeleninovým salátem.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: