g
kuřecí maso
kuřecí prsa (nebo libové vepřové maso)
česnekové koření
dle chuti (nebo sušený česnek)
Postup přípravy receptu
Maso pokrájíme na hranolky 2,5x8 cm (z vepřového masa děláme slabší) a osolíme. V misce smícháme strouhanku, petrželku, ořechy a česnekové koření. Hranolky namočíme v rozšlehaném vejci se lžící mléka a obalíme ve strouhankové ořechovo-česnekové směsi. Položíme do vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě dozlatova na 210 °C. Péct můžeme i na pečicím papíru. Hranolky můžeme zvrchu pokapat olejem. Podáváme s bramborovou přílohou nebo zeleninovým salátem.
Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a propláchneme teplou vodou. V míse prokapeme špagety olejem a posypeme…
více o Bleskové česnekové špagety
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater