g
kuřecí maso
kuřecí prsa (nebo libové vepřové maso)
česnekové koření
dle chuti (nebo sušený česnek)
Postup přípravy receptu
Maso pokrájíme na hranolky 2,5x8 cm (z vepřového masa děláme slabší) a osolíme. V misce smícháme strouhanku, petrželku, ořechy a česnekové koření. Hranolky namočíme v rozšlehaném vejci se lžící mléka a obalíme ve strouhankové ořechovo-česnekové směsi. Položíme do vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě dozlatova na 210 °C. Péct můžeme i na pečicím papíru. Hranolky můžeme zvrchu pokapat olejem. Podáváme s bramborovou přílohou nebo zeleninovým salátem.
Z vlažného mléka, medu, případně lžičky mouky připravíme kvásek a zaděláme jím těsto (podmáslí také lehce ohřejeme).
…
více o Domácí tmavý chléb s ořechy
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a rýži. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a vaříme, dokud nebude…
více o Dobrá rýžová polévka se sýrem