g
kuřecí maso
kuřecí prsa (nebo libové vepřové maso)
česnekové koření
dle chuti (nebo sušený česnek)
Postup přípravy receptu
Maso pokrájíme na hranolky 2,5x8 cm (z vepřového masa děláme slabší) a osolíme. V misce smícháme strouhanku, petrželku, ořechy a česnekové koření. Hranolky namočíme v rozšlehaném vejci se lžící mléka a obalíme ve strouhankové ořechovo-česnekové směsi. Položíme do vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě dozlatova na 210 °C. Péct můžeme i na pečicím papíru. Hranolky můžeme zvrchu pokapat olejem. Podáváme s bramborovou přílohou nebo zeleninovým salátem.
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce…
více o Koprová omáčka od maminky
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka