g
kuřecí maso
kuřecí prsa (nebo libové vepřové maso)
česnekové koření
dle chuti (nebo sušený česnek)
Postup přípravy receptu
Maso pokrájíme na hranolky 2,5x8 cm (z vepřového masa děláme slabší) a osolíme. V misce smícháme strouhanku, petrželku, ořechy a česnekové koření. Hranolky namočíme v rozšlehaném vejci se lžící mléka a obalíme ve strouhankové ořechovo-česnekové směsi. Položíme do vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě dozlatova na 210 °C. Péct můžeme i na pečicím papíru. Hranolky můžeme zvrchu pokapat olejem. Podáváme s bramborovou přílohou nebo zeleninovým salátem.
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Tento recept kdysi dávno objevila moje maminka v nějakém kuchařském časopise a uchytil se, můj partner již nechce jinou…
více o Rychle, zdravě a chutně losos