Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji orestujeme dozlatova. K hotové cibuli přilijeme zeleninový vývar, přidáme tavený sýr a dobře promícháme, aby se sýr rozpustil (můžeme rozmixovat). Přidáme prolisovaný česnek a smetanu s hladkou moukou. Chvilku povaříme. Polévku můžeme servírovat v bochnících, z kterých odřežeme vrchní část a střídku vydlabeme.
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to…
více o Výborný domácí krtkův dort