Maso pokrájíme na nudličky nebo kostičky, posypeme kořením, přidáme plátky česneku, cibuli, scezené žampiony a zakapeme olejem. Vše promícháme a necháme alespoň hodinu proležet. Na trošce rozpáleného oleje směs orestujeme.
Podáváme s bramborovou přílohou nebo s čerstvým pečivem.
Takto naložená směs vydrží v lednici 2–3 dny před restováním, můžeme si ji připravit v předstihu.
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.…
více o Olomoucká tvarohová pomazánka
Smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme heru a mléko a vypracujeme hladké těsto. Dáme ho do lednice na…
více o Strouhaný koláč s tvarohem