Lilek přepůlíme a uděláme do něj 3 zářezy nožem po délce. Do nich vložíme tenké plátky nakrájeného česneku pěkně za sebou, bohatě pokapeme olivovým olejem, osolíme a posypeme oreganem. Pečeme cca 10 minut v troubě na 180–200 stupňů. Poté dáme navrch plátky rajčat, plátky nivy a znovu zapečeme cca 15–20 minut.
Jíme lžící – vydlabáváme a necháme pouze spodní fialovou slupku.
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena