Lilek přepůlíme a uděláme do něj 3 zářezy nožem po délce. Do nich vložíme tenké plátky nakrájeného česneku pěkně za sebou, bohatě pokapeme olivovým olejem, osolíme a posypeme oreganem. Pečeme cca 10 minut v troubě na 180–200 stupňů. Poté dáme navrch plátky rajčat, plátky nivy a znovu zapečeme cca 15–20 minut.
Jíme lžící – vydlabáváme a necháme pouze spodní fialovou slupku.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Očistíme si jeden vetší květák, syrový ho nastrouháme do mísy na větších očkách. Přidáme 2 žloutky, ochutíme vegetou,…
více o Květákové placky (karbanátky)
Uvaříme kolínka, scedíme, dáme do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat,…
více o Kolínka se zelím a nivou