Lilek přepůlíme a uděláme do něj 3 zářezy nožem po délce. Do nich vložíme tenké plátky nakrájeného česneku pěkně za sebou, bohatě pokapeme olivovým olejem, osolíme a posypeme oreganem. Pečeme cca 10 minut v troubě na 180–200 stupňů. Poté dáme navrch plátky rajčat, plátky nivy a znovu zapečeme cca 15–20 minut.
Jíme lžící – vydlabáváme a necháme pouze spodní fialovou slupku.
Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku…
více o Bramboláda se zbytky kuřete
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka