Lilek přepůlíme a uděláme do něj 3 zářezy nožem po délce. Do nich vložíme tenké plátky nakrájeného česneku pěkně za sebou, bohatě pokapeme olivovým olejem, osolíme a posypeme oreganem. Pečeme cca 10 minut v troubě na 180–200 stupňů. Poté dáme navrch plátky rajčat, plátky nivy a znovu zapečeme cca 15–20 minut.
Jíme lžící – vydlabáváme a necháme pouze spodní fialovou slupku.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance
1) Jako první si vezmeme jednu velikou mísu, do které si zaděláme těsto na korpus. Smícháme tedy všechny ingredience na…
více o Domácí želatinový koláč