Lilek přepůlíme a uděláme do něj 3 zářezy nožem po délce. Do nich vložíme tenké plátky nakrájeného česneku pěkně za sebou, bohatě pokapeme olivovým olejem, osolíme a posypeme oreganem. Pečeme cca 10 minut v troubě na 180–200 stupňů. Poté dáme navrch plátky rajčat, plátky nivy a znovu zapečeme cca 15–20 minut.
Jíme lžící – vydlabáváme a necháme pouze spodní fialovou slupku.
Krabí tyčinky (mírně rozmrazené) nakrájíme na kolečka, pórek na drobno a kukuřici scedíme. Všechny ingredience smícháme…
více o Salát z krabích tyčinek
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Pokapeme octem, osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru.…
více o Bramborový salát s okurkou