Červenú repu uvaríme v šupke, kým nezmäkne (asi 30 minút). Potom ju vyberieme a necháme vychladnúť. Ošúpeme ju a nakrájame na menšie kúsky. V mixéri repu rozmixujeme najemno. Pridáme cesnak, šťavu z polovice citróna, ochutíme soľou a korením a rozmixujeme dohladka. Podľa potreby zriedime olivovým olejom.
Vlašské orechy krátko opečieme na suchej panvici a v mixéri ich nasekáme. Syr Grana Padano nastrúhame najemno.
Uvarené a scedené cestoviny dôkladne zmiešame s pestom z červenej repy. Pred podávaním posypeme orechmi a syrom Grana Padano. Na záver pokvapkáme olivovým olejom.
Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu.…
více o Carpaccio z červenej repy
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho…
více o Piškotová roláda s nutellou
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy