Červenú repu uvaríme v šupke, kým nezmäkne (asi 30 minút). Potom ju vyberieme a necháme vychladnúť. Ošúpeme ju a nakrájame na menšie kúsky. V mixéri repu rozmixujeme najemno. Pridáme cesnak, šťavu z polovice citróna, ochutíme soľou a korením a rozmixujeme dohladka. Podľa potreby zriedime olivovým olejom.
Vlašské orechy krátko opečieme na suchej panvici a v mixéri ich nasekáme. Syr Grana Padano nastrúhame najemno.
Uvarené a scedené cestoviny dôkladne zmiešame s pestom z červenej repy. Pred podávaním posypeme orechmi a syrom Grana Padano. Na záver pokvapkáme olivovým olejom.
Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu.…
více o Carpaccio z červenej repy
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do…
více o Makovec se lněným semínkem
Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a propláchneme teplou vodou. V míse prokapeme špagety olejem a posypeme…
více o Bleskové česnekové špagety
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení