Červenú repu uvaríme v šupke, kým nezmäkne (asi 30 minút). Potom ju vyberieme a necháme vychladnúť. Ošúpeme ju a nakrájame na menšie kúsky. V mixéri repu rozmixujeme najemno. Pridáme cesnak, šťavu z polovice citróna, ochutíme soľou a korením a rozmixujeme dohladka. Podľa potreby zriedime olivovým olejom.
Vlašské orechy krátko opečieme na suchej panvici a v mixéri ich nasekáme. Syr Grana Padano nastrúhame najemno.
Uvarené a scedené cestoviny dôkladne zmiešame s pestom z červenej repy. Pred podávaním posypeme orechmi a syrom Grana Padano. Na záver pokvapkáme olivovým olejom.
Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu.…
více o Carpaccio z červenej repy
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
Prsíčka nakrájíme na nugetky, velikost cca 2x5 cm. Tyto naložíme do zákysu, nejlépe přes noc. Nezapomeneme mírně osolit…
více o Kuřecí nugety Hogo-fogo
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky…
více o Dortový korpus pro začátečníky