Promícháme mouku s cukrem, droždím, solí, vejci, citronovou kůrou, olejem a rozehřátou herou. Zaděláme vlažným mlékem a těsto necháme asi hodinu vykynout. Mezitím si smícháme tvaroh s rozinkami a žloutkem, nakrájíme ovoce a připravíme drobenku rozmícháním hrubé mouky s cukrem a máslem – zhruba ve stejném poměru. Po vykynutí těsta tvoříme tenké koláčky o průměru cca 10 cm, na které klademe tvaroh, ovoce, popřípadě jinou náplň. Navrch koláčky posypeme drobenkou. Pečeme na pečicím papíře, dokud nejsou okraje růžové. Nakonec ještě pomastíme rozpuštěným máslem.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě