Promícháme mouku s cukrem, droždím, solí, vejci, citronovou kůrou, olejem a rozehřátou herou. Zaděláme vlažným mlékem a těsto necháme asi hodinu vykynout. Mezitím si smícháme tvaroh s rozinkami a žloutkem, nakrájíme ovoce a připravíme drobenku rozmícháním hrubé mouky s cukrem a máslem – zhruba ve stejném poměru. Po vykynutí těsta tvoříme tenké koláčky o průměru cca 10 cm, na které klademe tvaroh, ovoce, popřípadě jinou náplň. Navrch koláčky posypeme drobenkou. Pečeme na pečicím papíře, dokud nejsou okraje růžové. Nakonec ještě pomastíme rozpuštěným máslem.
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka