Promícháme mouku s cukrem, droždím, solí, vejci, citronovou kůrou, olejem a rozehřátou herou. Zaděláme vlažným mlékem a těsto necháme asi hodinu vykynout. Mezitím si smícháme tvaroh s rozinkami a žloutkem, nakrájíme ovoce a připravíme drobenku rozmícháním hrubé mouky s cukrem a máslem – zhruba ve stejném poměru. Po vykynutí těsta tvoříme tenké koláčky o průměru cca 10 cm, na které klademe tvaroh, ovoce, popřípadě jinou náplň. Navrch koláčky posypeme drobenkou. Pečeme na pečicím papíře, dokud nejsou okraje růžové. Nakonec ještě pomastíme rozpuštěným máslem.
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky.
V…
více o Gratinované brambory s cibulí
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme…
více o Pikantní nakládaný hermelín
V misce smícháme tvaroh, vejce, sůl, pudink a přisypáváme dětskou krupici, až nám vznikne těsto trochu hustší než na…
více o Tvarohové halušky s jahodami
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě…
více o Francouzský hruškový koláč